Veelgestelde vragen over plastic vloerkleden

Kan mijn vloerkleed de hele zomer buiten blijven liggen?

Ja, dat kan. Een plastic vloerkleed kan goed tegen regen en slecht weer. Je kunt het dus gerust de hele zomer laten liggen. Een plastic vloerkleed heeft het meest te lijden onder de zon, vooral de kleur roze kan snel verkleuren. 

Kan ik mijn plastic tapijt op maat knippen?

Nee! Alle buitenkleden hebben een geweven patroon en zijn afgewerkt aan de randen. Als je het kleed op maat knipt, verniel je die afwerking en kan het kleed gaan rafelen. Als je heel handig bent en precies weet wat je doet, zou je het kunnen proberen, maar over het algemeen raden wij af om er zelf in te knippen. Beter kan je voor een kleinere maat kiezen, of twee kleinere kleden naast elkaar leggen en aan de onderkant aan elkaar plakken met een stukje ducttape. 

Mijn plastic buitenkleed ligt niet helemaal vlak, wat kan ik doen?

Doordat de buitenkleden opgevouwen zijn geweest voor transport, kan het even duren voordat ze helemaal vlak gaan liggen. Meestal duurt dit een paar dagen. De buitenkleden uit Marokko zijn iets dikker en van grover materiaal gemaakt, waardoor het wat langer kan duren. Als je het hinderlijk vindt dat het kleed niet helemaal vlak ligt, kan je een katoenen (thee) doek op het vloerkleed leggen en het vervolgens strijken met het strijkijzer op de laagste stand. Wees wel voorzichtig, als je het te heet strijkt kan je tapijt gaan smelten! Je kun je kleed ook een poosje in de warmte van de zon leggen. Door de warmte wordt het plastic soepeler en vlakt het sneller uit. 

Hoe zit het met de duurzaamheid van een plastic buitenkleed?

Plastic heeft een negatieve klank en veroorzaakt veel afvalproblemen in de wereld. Wat is de plaats van een plastic buitenkleed in dit verhaal? Lees de blog duurzaamheid van plastic buitenkleden>>

Kan mijn plastic vloerkleed in de winter buiten blijven liggen? 

Ja dat kan, maar.. Vind je je terras of balkon er maar saai uitzien in de winter en wil je je kleed buiten laten liggen, dan kan dat, maar het is niet ideaal. Het plastic heeft in de winter weinig gelegenheid om te drogen, het wappert meer, er komt meer viezigheid onder en door het verschil in temperatuur heeft je kleed wel meer te lijden dan wanneer je het binnen haalt. Je kunt het dus buiten laten liggen, maar het zal uiteindelijk wel de levensduur verkorten. 

Mijn buitenkleed heeft losse eindjes, hoort dat? 

De vloerkleden zijn allemaal geweven en soms wordt bij de productie vergeten het eind van de plastic streng af te knippen. Dit is niet erg en zegt niets over de kwaliteit van je kleed. Je kunt de losse eindjes gewoon afknippen en het uiteinde een beetje in het kleed duwen. Komt er een lusje uit, dan is het beter om dit niet door te knippen, maar om het met een bot voorwerp (handvat van vork of lepel) terug te duwen, zodat je het niet meer ziet. Het plastic is een stug materiaal om te weven en het is normaal dat er soms wat onregelmatigheden in de kleden zitten. 

Hoe kan ik mijn buitenkleed schoonmaken?

Je kunt je plastic tapijt gemakkelijk schoonmaken met een sopje met wat afwasmiddel, een beetje allesreiniger en een doekje of zachte borstel, of gewoon met de tuinslang. Spoel het zeepsop er goed af, hang je kleed uit om te drogen en het is weer klaar voor gebruik!

Staat jouw vraag er niet bij? Mail het ons!

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente