Nieuw jaar, nieuwe plannen

Door: Jane Demmer - maandag 22 januari 2018, 15:15 uur

In 2018 ben ik alweer acht jaar actief als webwinkelier. Het is leuk werk, maar als je alleen werkt ben je heel erg gebonden en soms is het best lastig om alles alleen te bedenken en te doen.  Ik geloof dat ik het afgelopen jaar dan ook een beetje last heb gehad van wat je een '"seven year itch" kunt noemen. De logistieke kant van het webshopbeheer slurpt soms zoveel tijd op dat ik aan het leukere werk nauwelijks toe kom. 

Aan het begin van een nieuw jaar maak je toch een beetje de balans op. Je kijkt waar nieuwe kansen liggen en wat je als onbruikbare ballast moet achterlaten. Ik heb een aantal weken de tijd genomen om dit voor mezelf te onderzoeken. Ik heb het internet verslonden en artikelen en blogs gelezen, filmpjes gekeken en de tijd genomen om even afstand van alles te nemen. 'Wat vind ik leuk aan dit werk, wat niet? Waar krijg is energie van, wat slurpt energie? Wat doe ik graag in mijn vrije tijd? Kan ik mijn werk anders organiseren of moet het roer helemaal om? En wat blijkt? De uitkomst is gelukkig niet wereldschokkend. Ik moet mijn koers aanpassen, meer structuur in mijn leven / werk aanbrengen (een van mijn niet zo sterke kanten) en meer ruimte maken voor zaken die ik leuk vind. Het lijkt niet zo moeilijk.

En waar je nieuwe dingen laat ontstaan, met je oude dingen laten varen. Kill your darlings, so to speak. In dit geval Casa Quente. Met Casa Quente is mijn webshopavontuur begonnen en het is als een kindje, maar ik merk eigenlijk al een paar jaar dat ik het daarom in stand houd. Het onderhouden, marketen en inkopen voor twee webshops is onoverzichtelijk en het maken van interieurfoto's gaat me niet gemakkelijk af met twee rommelige pubers in huis. Tijd om een aantal keuzes te maken. 

Casa Quente blijft de bedrijfsnaam, maar de webshop houdt op te bestaan. Plasticvloerkleden.nl daarentegen breidt uit met een breder assortiment. Op plasticvloerkleden.nl komen meer producten en accessoires voor de buitenruimte, van tuin tot camping. Sommige producten van Casa Quente kunnen ook heel goed buiten of in een tuinkamer gebruikt worden en verhuizen gewoon van de ene naar de andere webshop. De rest gaat in de uitverkoop.  

Eind februari komt de nieuwe collectie plastic vloerkleden uit India binnen. Naast de kleurrijke buitenkleden met de mooie prints krijgt Plasticvloerkleden.nl dit jaar een eigen huismerk. Het huismerk bestaat uit buitenkleden van 120 bij 180 cm in tien verschillende kleuren / patronen. Vooral zwart-wit, grijs-wit en taupe-wit in grafische patronen. Heel spannend hoe ze eruit zullen zien. Daarnaast gaan we de website vernieuwen en hopen we hiermee klaar te zijn voordat de nieuwe buitenkleden binnen komen. We zijn achter de schermen dus hard aan het werk om in het voorjaar weer goed van start te kunnen!

Houd ons in de gaten. Meer info vind je hier in de blog, op Instagram en op onze Facebookpagina

Jane

Nieuwe gedachten waaien aan zee het best binnen en het is dan ook heerlijk om langs het strand te struinen en je gedachten de vrije loop te laten. Een weekendje Zeeland is altijd fijn, zelfs als het weer mistig en mistroostig is. Uiteindelijk brak de zon door en dat lijkt me een goed voorteken!  

Bankje aan zee

KvK 56.8738.40 | BTW NR. NL176319049B01

© 2015 Casa Quente